53e Algemeen en klassewinst in Kasterlee

114kNa een tumultueus verlopen zaterdag, stond het team op een zeer warme zondag 28 augustus vol goede moed aan de start van de Short Rally in Kasterlee, België. Met een deelnemersveld van circa 90 auto's leek een hoge klassering bij voorbaat uitgesloten. Toch was het doel naast finishen en lol maken ook vanaf de eerste meters 'volle bak' te gaan. "Helaas bleek het parkoers met veel snelle bochten en grote stukken hobbelige onverharde paden niet ideaal voor de kleine Fiat. Onze tactiek hebben we dus al snel overboord gegooid” aldus Ruud. Op de limiet waar het kon en rustig waar het moest, werd het devies. Deze aanpak wierp direct vruchten af. Waar diverse equipes kampte met problemen konden Ruud en Simone het afgesproken tempo aanhouden en zo gestaag klimmen in de rangschikking. Bij de finish van de zevende en laatste kp bleek het team zelfs een 53e plaats in het algemene klassement en winst in de klasse veroverd te hebben! Simone: “Op een paar kleine technische dingen na verliep deze rally vlekkeloos. Ik ben blij dat we nu wél de eindstreep hebben gehaald, wat twee jaar geleden bij mijn debuut helaas net niet lukte”. “De samenwerking tussen mij en mijn zus verliep perfect, de monteurs hebben ondanks het warme weer uitstekend werk geleverd én een aanvulling voor de prijzenkast. Het kon niet beter!” vult Ruud aan.

Comments are closed.


Programmeren Matthijs Verhulst