Verslag Short Rally Kasterlee.

013kOnder zeer wisselende weersomstandigheden heeft het team op zondag 31 augustus deelgenomen aan de de Short Rally van Kasterlee (België). Naast Ruud nam voor deze gelegenheid zijn zus Simone plaats op de navigatorstoel. Ruud: “Omdat het voor Simone haar eerste rally was en vanwege het feit dat ik al meer dan een jaar niet gereden had, besloten we de wedstrijd rustig te beginnen en ons te richten op het belangrijkste doel; de finish halen”. In hevige regen begonnen Ruud en Simone aan de eerste boucle van twee proeven. Ondanks de spekgladde betonplaten en de vele kuilen in het onverhard wist de equipe al snel in het juiste ritme te komen. Tijdens het servicemoment werden door Dave banden met meer profiel gemonteerd, wat resulteerde in meer grip in de uitgereden bochten. De snelheid ging daardoor gestaag omhoog wat op de vijfde kp zelfs resulteerde in een 29e tijd in het algemeen klassement van 67 deelnemers! De gele Seicento gaf geen krimp en de samenwerking tussen broer en zus verliep vlekkeloos. Simone: “Ik vond het vooral erg gaaf om op een rondkoers een auto voor je in te halen. Zo konden we bijvoorbeeld zien dat we vele meters later konden remmen dan de concurrenten!”. De laatste proef werd zonder risco’s gestart om vooral de eindstreep te kunnen halen. Halverwege gaat het echter toch mis. Ruud legt uit: “In een krappe bocht stuur ik om een ton heen, wil vervolgens gas geven, maar de auto komt niet meer vooruit. We hebben nog van alles geprobeerd, maar dat mocht niet meer baten”.

Comments are closed.


Programmeren Matthijs Verhulst