Verslag Short Rally Kasterlee.

Het Ruud Middel Rally Team is er wederom niet in geslaagd de finish van een (short) rally te halen. Na het vroegtijdig uitvallen in de ELE Rally kwam het team tijdens de Titanic Short Rally niet verder dan vijf klassementsproeven. De tweede deelname van het team aan de Short Rally in Kasterlee, net onder Turnhout in België, begon positief. Op zaterdag 24 augustus werden de twee verschillende klassementsproeven door Ruud en gelegenheidsnavigator Rudy Geitenbeek grondig verkend. En ook de technische keuring van de gele Fiat Seicento Trofeo verliep vlekkeloos. Op wedstrijdzondag werd er bewolking en volop neerslag voorspeld, maar net toen de servicetent recht overeind stond, brak de zon door! Op droogweerbanden werd koers gezet naar de eerste boucle van twee proeven. Ruud: “Ik heb me in het begin voornamelijk met de auto bezig gehouden. Nu we twee keer op rij met een kapotte motor zijn uitgevallen, denk je bij elke kraak, piep of ratel het ergste”. Tijdens de aansluitende service (op een groot en gezellig knollenveld zoals dat alleen in België kan) werd door het serviceteam, Dave en Tjakko, bevestigd dat de auto 100% is. Tijdens de tweede ronde van twee klassementsproeven kon het tempo dan ook iets omhoog geschroefd worden en groeide het vertrouwen in de auto en tussen rijder en navigator. Dit resulteerde in een tijdwinst van 10 seconden ten op zichten van de eerste ronde. Geen reden voor grote veranderingen tijdens de tweede service, dus konden Ruud en Rudy zich opmaken voor de tweede helft van deze acht kp’s tellende Short Rally. Het pechduiveltje bleek echter nog niet verbannen. “Halverwege de vijfde proef vulde de cabine zich met een brandlucht. Ik kon echter niet ontdekken waar dit vandaan kwam en ben vol doorgereden. Toen de lucht wegtrok en het dynamolampje op het dashboard begon te branden, wist ik al hoe laat het was” vertelt Ruud. Na de stopfinish bleek de multiribriem, die de dynamo aandrijft, volledig weg te zijn. De zwarte sporen op de gele carrosserie waren het bewijs dat de riem tegen de koets aan gekomen was en daardoor weggebrand was. Rudy: “Na contact met het serviceteam zijn we nog wel doorgereden naar de start van de zesde proef, maar daar aangekomen hebben we eieren voor ons geld gekozen en de auto aan de kant gezet”. “We konden niet direct zien wat de oorzaak en wilden niet nog meer kapot maken. Erg jammer dat we wederom een ‘DNF’ achter onze naam hebben staan” vervolgt Ruud. Naar verwachting is het probleem ontstaan door een kapotte steun waardoor de motor iets gekanteld is. De gevolgschade lijkt nihil. Het team zal dit seizoen echter niet meer aan de start van een rally staan, maar wil deze winter optimaal benutten door zoveel mogelijk testwerk te verrichten.

Comments are closed.


Programmeren Matthijs Verhulst