ELE Rally: Strijdend ten onder.

Ruud en Rudy hebben op de tweede dag van de Paradigit ELE Rally een zware strijd gevoerd voor de overwinning in de klasse A5. Helaas bleek ver na middernacht een tweede plaats het hoogst haalbare. Juist op proef Wintelre, in de achtertuin van het Ruud Middel Rally Team, ging het mis. Ruud legt uit: “Wintelre is een prachtige klassementsproef met meer dan 60% onverhard. Als dat onverhard echter merendeels uit mulle weilanden bestaat, is het voor ons bijna niet te doen”. De 13-inch banden konden niet op tegen de Dakar achtige taferelen waardoor bij de eerste doorkomt bijna een minuut verloren ging. “De tweede maal had deze proef niets meer met rallyrijden te maken. Ik kon dan ook niet voorkomen dat we één keer vast kwamen te staan. Met de hulp van het publiek konden we onze weg na een halve minuut vervolgen” aldus Ruud.
Met een achterstand van meer dan twee minuten werden de laatste vijf kp’s ‘volle bak’ afgewerkt. Vijf scratches (snelste tijden) bleken niet voldoende. Met exact één minuut achterstand moest het team de overwinning laten aan Chevrolet Kalos-equipe Tetteroo-Van Stiphout.

Comments are closed.


Programmeren Matthijs Verhulst