Probleemvolle ELE Rally eindigt met winst!

dscf9468kHet Ruud Middel Rally Team kan met een tevreden gevoel terugkijken op de 46e editie van de Paradigit ELE Rally die vorig weekend verreden werd.
Ruud en gelegenheidsnavigator Marcel Landzaad vertrokken op vrijdagavond voorzichtig met de nieuw opgebouwde Fiat Seicento. “We hebben door tijdgebrek weinig met de auto kunnen testen, waardoor we al vroeg in de wedstrijd kleine problemen tegen kwamen” aldus Ruud. Vooral het ontbreken van volledige remdruk en de niet juist afgestelde lampen kostte de equipe veel tijd. Desondanks wist het team zich aan het einde van de etappe als 57e te klasseren. Met 35 seconden voorsprong stond de equipe zelfs bovenaan in de klasse A5 (auto’s met een cilinderinhoud tot 1400cc).
Na een korte nachtrust sloeg het noodlot op zaterdagmorgen direct toe. Door de hoge temperaturen werden de bobines van de Seicento te warm waardoor de auto hortend en stotend de eerste proeven moest afleggen. Het vervangen van deze twee disbobines verhielp het probleem gedeeltelijk, maar door het lostrillen van een versnellingsbaksteun kon het team niet het gewenste tempo aanhouden. Ruud: “De stukken onverhard op proeven Oirschot en Wintelre zijn niet geschikt voor onze kleine Seicento met haar 13 inch wielen. De vele kuilen en het mulle zand zorgden ervoor dat een ophangsteun dusdanig los trilde dat dit tijdens de 20-minuten service niet verholpen kon worden”. Daarom werd met gematigde snelheid de laatste proeven gereden. Desondanks belandden Ruud en Marcel toch nog even in een greppel. “Door het vele stof wat op het onverhard bleef hangen, zag ik totaal niet wanneer ik in moest sturen voor een linker bocht. Dit bleek echter te vroeg waardoor we in plaats van de bocht diep aan te snijden zacht een greppel ingleden” legt Ruud uit. Met hulp van toeschouwers werd de auto weer op het juiste pas gezet en finishte het team uiteindelijk op een verdienstelijke 45e plaats . Op het finishpodium bleek dat de naaste concurrenten in het zicht van de haven uitgevallen waren en dus werd het harde werken beloond met een beker.

Comments are closed.


Programmeren Matthijs Verhulst