Seicento behaalt ruime voldoende voor test.

Afgelopen vrijdag 13 maart is het team afgereisd naar Duitsland voor een eerste test met de Fiat Seicento. Op de oude legerbasis Niederrhein was door Van den Heuvel Motorsport een erg afwisselend parkoers uitgezet met lange halen en krappen U-bochten. Samen met het mooie weer een ideale gelegenheid om het nieuwe rallywapen eens op echte snelheid aan de tand te voelen.
"Op hoge snelheid in in lange, snelle bochten houdt de auto zich erg goed. Ik was bij de Cinquecento gewend dat de achterkant van de auto dan begon te springen, maar dat is bij deze Seicento niet aan de orde! Ook de remmen zijn iets beter en de auto laat zich beter een bocht in zetten" aldus een zeer tevreden Ruud.
Er kwamen in de loop van deze testdag ook enkele verbeterpunten naar voren zoals de sporing en de tractie in langzame bochten. Ruud: "De auto kan in langzame bochten en op glad terrein haar vermogen niet kwijt. We hebben geexpirimenteerd met verschillende banden en bandenspanningen, maar daarmee krijgen we het probleem maar deels opgelost. Dit bleek ook wel na twee maal vijf rondjes, toen een monteur ontdekte dat de voorbanden aan vervangen toe waren. Het staaldraad stak er uit!".
Het team gaat desondanks met goede moed op zaterdag 4 april naar de rallysprint van Almere! Daar zal het team pas echt kunnen laten zien waar het toe in staat is!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Programmeren Matthijs Verhulst