Geslaagde nacht voor equipe Zalm

Ruud heeft afgelopen zaterdag 17 maart deelgenomen aan de nachtelijke Tank S Rallysprint. Ditmaal niet als rijder, maar als navigator naast Micra-rijder Ronald Zalmé.

Tijdens het verkennen van de twee klassementsproeven werd het voor Ronald en Ruud duidelijk dat de equipe het tijdens de eerste doorkomsten rustig aan moest doen. De buitenproef "Kampereiland" telde slechts één à twee lantaarnpalen, daarbij optellend de vele slootjes en bomen naast het wegdek overtuigde de equipe om vooral voor uitrijden te gaan.

Na een nette 36e tijd op de eerste kp werd koers gezet naar kp 2, een rondkoers. Chicanes, rotondes, haakse bochten en een jump werden in het eerste rondje voorzichtig genomen, maar al snel ging het tempo omhoog. Dit resulteerde in een paar mooie "vluchten" en een verdiende 31e tijd. Slechts 15 tellen achter concurrent Heijstek. [img]fotogals/emmeloord2007tjakko/DSCF4866.JPG[/img]

Het half uurtje service wat volgde werd benut om bij te praten, wat te eten en klaar te maken voor de laatste twee proeven.

Helaas werd kp 3 door een oliespoor geneutraliseerd waardoor Ronald en Ruud na lang wachten direct naar de laatste klassementsproef mochten. Circa 15 minuten voor de start van deze proef gebeurde waar iedereen al de hele dag op aan het wachten was: regen. Op zich niet erg ware het niet dat de Micra op droog weer banden stond en er geen gelegenheid was tot wisselen. Rustig naar de finish rijden was dan ook het enige juiste om te doen. Met slechts twee minuten tijdverlies ten opzichte van kp 1 liet Ronald zien ook in zeer moeilijke omstandigheden overweg te kunnen met de Micra.

De equipe behaalde uiteindelijk een 30e plaats algemeen, een 7e plaats in de groep en een tweede plaats in de klasse. Daarnaast scoorde Ronald de nodige punten voor het Nederlands Sprintkampioenschap.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Programmeren Matthijs Verhulst