Treurig einde rallyseizoen 2006.

Afgelopen weekeinde werd rondom Hengelo en Enschede de Euregio Rally verreden. Helaas hebben Claudius en Ruud niet deel kunnen nemen aan deze laatste wedstrijd van het seizoen, mede door de in Barneveld ontstane schade aan de Cinquecento.
Teamgenoten Johan en Rianne Foederer stonden echter wel aan de start met de bekende Astra. De eerste proeven verliepen moeizaam, maar gedurende de dag verbeterde de equipe zichtbaar. De dag werd afgesloten op een 54e plaats algemeen, exact gelijk met naaste concurrenten Stegeman/Alferink, ook rijdend in een Opel Astra Gsi.
Ook de zondag begon niet zoals gewenst. Johan klaagde over remproblemen waardoor de equipe al op de eerste proef van de dag een verlies van 41 seconden moest incasseren. Ook de daarop volgende kp's verloren Johan en Rianne erg veel tijd.
Op de één na laatste proef ging het echter mis. De auto brak op een smal bospad uit, maar reageerde niet meer op het corrigerende werk van de bestuurder. Met circa 90 kilometer per uur werd een boom aan de rechtervoorzijde van de auto geraakt. Na een check in het ziekenhuis bleek dat Rianne een gebroken voet, een gebroken borstbeen en lichte verwondingen aan deze zware klap heeft overgehouden. Wij wensen haar veel sterkte en een snel herstel toe!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Programmeren Matthijs Verhulst